Filozofski cafe – W3P projekt

U Osijeku će se od početka veljače do sredine travnja 2017. godina provesti radionice filozofskog cafea u Poetry Caffeu Magis, u okviru W3P projekta.

Projekt koji financiraju Sveučilište u Chicagu i John Templeton Fondacija, a u kom sudjeluju i partneri iz Meksika, Norveške te nositelji projekta sa Sveučilišta u Sevilli, u Španjolskoj – bit će prvi projekt koji empirijski istražuje kako se određene metode mogu primjenjivati u filozofskom cafeu te kako će sudionici reagirati na zadane im zadatke.

Ukupno šesnaest sudionika, u dvije skupine, bavit će se različitim metodama i pristupima filozofskom cafeu, uz raspravu i rad na stoičkim tekstovima te razne zadatke koje će morati proći kroz ukupno šest radionica.

Poetry Caffe Magis u Osijeku je već poznat po filozofskim druženjima koja smo tamo organizirali od 2014. godine, što je značajan kontinuitet zbog kojega smo i prepoznati od partnera u Španjolskoj te na kraju i pozvani sudjelovati u ovom međunarodnom projektu.

Nakon završetka projekta, očekujemo novu suradnju s našim partnerima te nastavak redovitog održavanja filozofskog cafea u Osijeku.