Biografija

Zoran Kojčić je filozof i autor te filozofski savjetnik. Magistrirao je filozofiju i hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Osijeku, a doktorirao filozofiju na Sveučilištu sv. Kliment Ohridski u Sofiji, Bugarska, s tezom o performativno orijentiranom filozofskom savjetovanju. Dodatnu obuku za filozofskog savjetnika prošao je na više seminara stručnog usavršavanja u Francuskoj i Portugalu.

Filozofskom praksom se bavi od 2011. godine, od kada je zabilježio preko trideset sudjelovanja na domaćim i međunarodnim znanstvenim konferencijama na kojima je izlagao radove o filozofiji odgoja i filozofskoj praksi. Redovito objavljuje stručne i popularne radove u domaćim i međunarodnim časopisima i knjigama.

Njegov stručni rad usko je vezan uz proučavanje sokratske metode i filozofskog savjetovanja, a Zoranov profesionalni rad vezan je uz suradnju s tvrtkama, udrugama i pojedincima koji žele istražiti dublje životne probleme. Zoranova metoda u filozofskom savjetovanju naziva se performativno orijentirana metoda (POM) i ima za cilj rad na konkretnim rješenjima životnih problema.